Category: nyheter idag sverige

Olf palme

olf palme

Olof Palme var Sveriges statsminister under sammanlagt nästan 11 år. Han var känd framförallt för sitt internationella engagemang, men var i. Olof Palme valdes in i riksdagen Han var konsultativt statsråd , kommunikationsminister och utbildningsminister År efterträdde han Tage Erlander som partiordförande och statsminister. Olof Palme var en stor internationalist som kämpade för fred, mot kärnvapen och för. Palme, Olof, född 30 januari , död 28 februari , politiker (socialdemokrat), statsminister –76 och från , statsråd dessförinnan –69; jämför släktartikel Palme. Olof Palme föddes i en högborgerlig och konservativ miljö i Stockholm; fadern dog när Olof endast var sju år. Under sina juridikstudier i.

Olf palme - Fun monteras

Det var den där spännvidden mellan det lokala och det internationella. Tillslaget genomfördes tidigt på morgonen den 20 januari Han läste nästan alla. Han anhölls samma kväll. En vanlig kväll i en ovanlig barnfamilj för nästan ett halvt sekel sedan.

Olf palme - kan

Det gör både han och hans bror Mårten ganska ofta under intervjuerna. Katie Holmes hemliga drag — bakom Cruises rygg - Ett år senare, i början av , började polisen få tips om att Christer Pettersson liknade den fantombild som polisen hade publicerat. Polisen visade tidigt intresse för Sollentunabon Christer Pettersson. Ett stort antal böcker har skrivits om mordet. Victor Gunnarsson föddes och växte upp i södra Sverige, och var tidigt engagerad i politik och samhällsfrågor.

Olf palme Video

Olof Palme - Därför är jag demokratisk socialist

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2